Botsvana Telefon Kodu

Almanya Öğrenci vizesi kaç günde çıkar

Angola Başkenti Neresi

Fransa Konsolosluğu Ankara

İngiltere Turistik Vize gerekli evraklar

İngiltere, Turistik Vize 25 Ekim, 16:16'de eklendi

İngiltere Turistik Vize gerekli evraklar

İngiltere Turistik Vize gerekli evraklar, konumuzda sizlere gerekli olan bütün güncel evrakları sunuyoruz. Sizlere düşen bu evrakları tamamen eksiksiz bir şekilde tamamlayarak başvuru merkezine yada Konsolosluğa teslim etmenizdir. Turistik vize işlemlerinde tüm evraklarınızın orjinali ile beraber iki adet fotokopi çekerek teslim etmeniz gerekmektedir. Tüm evrakların fotokopileri çekilmesi gerekmektedir. Türkçe yada farklı dillerde olan evrakları yeminli tercüman tarafından tercüme edilerek noter tastikli olması gerekmektedir. Aşağıda tüm gerekli olan evrakların listesi yer almaktadır, bu evrakları eksiksiz olarak tamamlamanız zorunludur.

1-  PASAPORT 

Pasaportunuzun uzun süreli olması tavsiye edilir, en az 6 ay bitim süresini olması lazım. Tavsiye edilen, 10 yıllık almanız daha iyi olur. Ek olarak iki adet boş vize sayfasının olması gerekmektedir. Eski pasaportunuz var ise, eski pasaportunuzu sunmanız şarttır.

2- FİNANSAL DÖKÜMANLAR

İngiltere sınırları içerisinde yapacağınız harcamaları karşılayacak kadar, banka hesabınızda para bulunması gerekmektedir. Para birimi olarak (Euro/GBP/ USD) gibi para birimlerini kullanmanız gerekmektedir. Ek olarak banka hesabınıza sadece belli bir mevla yatırıp bırakmanız doğru değildir. Güncel olan banka hesabınızı sunmanız daha sağlıklıdır. Yeni tarihli olarak olması ve güncel hesap olması lazım. Banka hesap cüzdanı kopyası yada, hesap dökümü olması gerekmektedir.

Son 3 aya ait olan Maaş bordrosu.

Kişinin çalıştığı kuruma ait olan, atentli kağıdına yazılmış. Kişinin izin süresi, maaşı ve çalıştığı pozisyonu gösteren evrak. Kaşeli ve şirket yetkilisi tarafından imzalanmış evrak.

3- İngiltere Seyehatinize referans olan bir Akrabanız var ise İngiltere de . 1. Derece olmak zorunludur.

İngiltere deki gelirini gösteren son 3 aylık maaş bordrosu, adına bir konut varsa konutları gösteren tapu kopyaları. Oturum kartı kopyası, kendi adına olan elektrik su faturaları.

4- MESLEK İLE İLGİLİ DÖKÜMANLAR

Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, antetli kağıda, İngilizce yazılmış İşveren İzin Yazısı: detaylı iş pozisyonu, maaş bilgisi, şirketteki çalışma süresi, izinli olduğu tarihler ve işe devam taahhüdünü içermeli.

SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü,

Güncel bilgileri içermekte olan iş yerine ait evraklar,

Lütfen dikkat!

İngiltere turistik vize başvurusu yapan kişinin şirket faliyet belgesi, ingilizce hazırlanmalı ve orjinali olarak konsolosluğa beyan edilmek zorundadır.

*Başvuru yapan Kişi Şirket Sahibi ise; Şirketin Ticaret Sicil Kaydı: başvuru yapan kişi iş yeri sahibi ise iş yerinin sahibi adına düzenlemek şartı ile, şirketin faaliyet bilgileri içermelidir. İngilizce Faaliyet Belgesi, şirketin kayıtlı olduğu Ticaret Odası’ ndan alınır.

* Başvuru yapan Kişi Emekli ise; Emekli Maaşını aldığı Hesap Cüzdanı (son 3 aylık hesap döküm) ve Emeklilik Kartı fotokopisi ile birlikte olmak zorundadır

* Başvuru yapan Kişi Çiftçi ise; bağlı bulunmuş olduğu Ziraat Odası’ Kurumu’ndan Çiftçilik Belgesi alınmalıdır.

* Kişi Avukat-Doktor-Eczacı-Diş Hekimi-Mühendis mesleklerinden birine mensup olması durumunda; Mesleği ile ilgili Oda Kaydı ya da Meslek Kimlik Kartı  olmalıdır.

EĞİTİM İLE İLGİLİ DÖKÜMANLAR:

* Bağlı bulunduğu okuldan, okulu antetli kağıda, Öğrenci Kabul Yazısı şeklinde: okuldan izinli olduğu bilgisi verilmesi şarttır.

*Başvuracak kişi 18 yaşından küçük ise, Doğum Sertifikası (Formül A)  veya Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgilerini içeren )

– Annesi veya babası yahut 3. kişi ile seyahat ediyor olması halinde;  seyahat etmesine hiçbir sebep olmadığını, izin verdiklerine dair ebeveynlerin ikisi  tarafından imzalanmış, noter tasdikli  orijinal Muvafakatname (İzin Belgesi) ve Nüfus Cüzdanı ya da Pasaport kimlik bilgisi ve imzalarının olduğu sayfaların fotokopileri ile birlikte.

– Seyahat ettiği 3. kişinin tanımı ve konaklama yapacağı yer hakkında detaylı bilgi

Vize BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN EK EVRAKLAR:

*İngiltere Genel Ziyaretçi Vize başvurusu yapacak kişi yabancı uyruklu ise; en az son 6 ay geçerliliği bulunan T.C. Oturma İzni Belgesi ve fotokopisi.

* İngiltere’de ailece turistik seyahate çıkılması halinde; ortak sunulan evrakların ikinci kez başvuru dosyasının içine konulmasına gerek yoktur.

* Başvuru Sahibi adına kayıtlı Tapu, Araç Ruhsatı, Kira Gelirleri, Araba Ehliyeti ve Kredi Kartı ekstreleri.

* Erkek başvuru sahibi askerlik durumunu açıklayıcı belge sunmalı. (İngilizce olması zorunlu)

* Gidiş-Dönüş Uçak Bileti Rezervasyonu

* Otel Rezervasyonu

* Detaylı İngiltere Gezi Programı

ONLİNE İNGİLTERE VİZE BAŞVURUSU

Online İngiltere Vize Başvuru Formu (VAF1A Başvuru Formu):

* İngiltere Genel Ziyaretçi Vizesi için fiziki başvuru şartların yerine getirilmesinden önce resmi web sitesi üzerinden hesap oluşturularak, başvuru yapılacak vize kategorisi üzerinden online İngiltere Vize Başvuru Formu doldurulmalı.

Online İngiltere vize başvurusunda; vize türü seçeneği ve İngiltere seyahat amacının desteklendiği tüm sorular İngilizce yanıtlanmalı.

* Sign declaration’ bölümü onaylanarak, başvuru sırasında yapılan beyanın kabulü için imzalanması ile online başvuru sistemden kabul edilir.

 

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.