Paris’te bıçaklı olan saldırgan dördü ağır yedi kişiyi yaraladı

Avustralya’da altınla kaplı kaya bulunduğu Açıklandı

Suriye’ye saldıracaklar Angela Merkel Almanya’nın tavrını açık ve Net Belirtti

Hollanda Konsolosluğu Ankara

Fransa Öğrenci vizesi gerekli evraklar

Fransa, Öğrenci Vizesi 8 Kasım, 18:32'de eklendi

Fransa Öğrenci vizesi gerekli evraklar

Fransa Öğrenci vizesi gerekli evraklar, Fransa ülkesine öğrenci olarak gideceksiniz. Fransa ülkesinin ülkemizde bulunan temsilcileri, yani konsoloslukları sizlerden bir takım evraklar talep etmektedir. Sizlerde eğer ki gerçekten, eğitiminize Fransa da devam etmek istiyorsanız. Bu evrakları eksiksiz ve tam bir şekilde doldurarak, tamamlayarak konsolosluklara teslim etmeniz gerekmektedir. Bilgiler güncel bilgilerdir.

Uzun süreli Öğrenci Vizeleri için gerekli olan evraklar: 

  • Pasaportunuzun Aslı, 10 yıldan eski olmaması ve henüz bitiş süresine 18 Ay kalması gerekmektedir.
  • Pasaportunuz da işlem yapıldı ise daha önce, o sayfaların fotokopisi. İşlem yapılmadıysa pasaport fotokopisi ve T.C kimlik fotokopiniz.
  • Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş ve imzalanmış. İki adet Uzun süreli kalış formu
  • 3 Adet biometrik fotoğraf, son 6 ay içerisinde çekilmesi ve arka fonun beyaz olması gerekmektedir.
  • Vize ücretleri.
  • Gidiş tarihini ipatlayacak olan Uçak biletiniz.
  • Bir Fransız öğrenim kurumuna ön kayıt yada tam kayıt belgesi.
  • Öğrenci ailesinin tüm giderleri ve Fransa da kaldığı süre boyunca tüm giderlerin kendileri tarafından karşılanacağına dair belge.
  • Giderleri Karşılayacak olan Aile bireylerinin gelir durumunu beyan eden evraklar. ( Ticaret Odası Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Kuruluş Gazetesi. İşveren olmayanlar bu evraklara ek olarak; iş verenden dilekçe, SGK belgeleri ve son 3 aya ait maaş bordrolarını ibraz etmelidirler.)
  • Bankada ki varlık dökümlerini ispat eden Banka hesap dökümleri.
  • Campus France Numarası ile Campus France tarafından verilmiş bir ön kayıt belgesi http://www.turquie.campusfrance.org
  • OFII için başvuru formu. OFII başvuru formu
  • Türkiye de bulunan Okullardan alınan Son diplomanız.
  • İlk 3 Aya ait Fransa da Konaklama bilgileri. ( Otelde kalınacaksa: Otel Rezervasyonu, Bir şahsın evinde kalınacaksa: Ev sahibinden yazılı beyanat, Yatılı bir yurt veya kurumda kalınacaksa: Yurt veya kurumun yetkilisinden yazılı bildiri.)

 

Tüm evrakların, Formlar haricinde hepsinin İkişer adet Fotokopisi çekilmelidir. 

 

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.