Belçika Öğrenci Vizesi için gereken evraklar

Dünyanın en mutlu ülkesi İskandinavya’da, Türkiye 74. sıraya gerilemiş durumda

Hollanda Turistik Vize başvuru formu

Almanlar, 6 ayda 10,8 milyar Euro “yaktı”

Fransa Aile Birleşimi Vizesi gerekli evraklar

Aile Birleşimi, Fransa 17 Ekim, 15:12'de eklendi

Fransa Aile Birleşimi Vizesi gerekli evraklar

Fransa Aile Birleşimi Vizesi gerekli evraklar, Fransa’ da yaşayan eşinizin ayda çocuklarınızın yanına gelebilmek için Fransa Aile birleşimi vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir . Yalnız bu vizeye başvurmadan önce, Fransa da yaşayan eşinizin çalışma izni ve oturum belgesi yada vatandaşlığı olması gerekmektedir. Bu vize başvuru tarzında, Fransa da bulunan kişinin kaç yıldır orada olduğu, çalışma izin durumu gelir durumu gibi önemli faktörler göz önünde bulundurularak işlem yapılmaktadır.

Avrupa Birliği ülkesi, Avrupa Ekonomik Bölgesi ve İsviçre dışından üçüncü ülkeler aracılığı ile gelen vatandaşların Fransa aile birleşimi vize başvurusunu aşağıdaki yer alan koşullar altında yapabilmektedirler.

  • Yanına yerleşmeyi düşündüğünüz, ve Fransa da yaşayan kişinin en az 1 Yıldır Fransa da yaşıyor olması ve geçerli ve halen süresi bulunan bir adresi ve oturumu olmak zorundadır.
  • Fransa da yaşayan eşinizin, siz oraya gidince sizin ve kendi masraflarını karşılayabilecek kadar gelirinin olması şarttır. Talep edilen bu tutar, günümüz şartlarında alınan Asgari ücret tutarı 1445 Euro’nun altında olmaması gerekmektedir.
  • Aynı zamanda yanına gideceğiniz kişinin, yaşamış olduğu evin ya kendisine ait olması gerekmektedir yada sizde yanına gidince yeterli olduğuna dair evraklar gerekmektedir.

 

Yanına gideceğiniz eşinizin, öncelikle kendisi Fransa Göç Ve Entegrasyon Ofisine. Kendisi gerekli evrakları alarak gidip sizin için başvuru yapması gerekmektedir. Bu devlet dairesinde eşinizde gerekli evraklar olan, oturum belgesi. Yaşanan konutun yeterli olduğuna dair belge ve gelir durumunu beyan eden evrakları da yanına alarak başvuru yapmalıdır. Bu evraklar mutlaka istenmektedir. Eşiniz bu evraklarla o kurumu başvurması halinde, kurum eşinize gerek evrakları söyleyerek oradan da bir takım evraklar eşinize verecektir.

Eğer eşiniz Fransa da bulunan Göç ve Entegrasyon Ofisine yaptığı başvuru olumlu olarak sonuçlanır ise. Sizlerde gerekli evrakları tamamlayarak Türkiye’ de bulunan. Fransa Başkonsolosluğuna başvuru yapmanız gerekmektedir. Konsolosluk tarafından onaylı Vize almanız gerekmektedir. Konsolosluk tarafından sizlere verilen bu vize, 1 yıl geçerli olmakla beraber siz oraya giderek gerekli işlemleri yapana kadar 1 yıl geçerli oturum kartı yerine de geçmektedir. Bu 1 yıllık vizeyi almanız durumunda, Fransa’ ya varır varmaz,  2 ay içinde Fransa Göç ve Entegrasyon Ofisinin sizin yaşayacağınız bölgenin yerel ofisine kendinizi kayıt etmeniz gerekmektedir.

Eğer yakınınızın ikametgah ya da oturum belgesinde “Özel yetenek” “Görevli Personel”, “bilimsel araştırmacı” ibaresi varsa ya da Avrupa Birliği mavi kartına sahipse aileniz ve siz “özel aile” statüsünde değerlendirilip “Aile Birleşimi” oturum izni almaya hak kazanırsınız.

1- Çok dikkatli bir şekilde tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve iki tane olan imza kısmı imzalanmış. Schengen vize formu. Schengen formunun 3. sayfasında buluna; biri tanesi 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza kısmı bulunmaktadır. Atlamadan iki imza da atılması gerekmektedir.

2- Geçerli pasaport : Pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır. Pasaportun başvuru tarihinden itibaren bir sene daha gecerliliği
olmalıdır. Pasaportun içerisinde en az 2 adet boş vize sayfası bulunmalıdır. Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış
eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri çekilmelidir. (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve
mühürlü sayfalar, vb.) Yukarıdaki şartlarla uyumlu olmayan pasaportlar iade edilecektir

3- Kimlik fotokopiniz

4- Standartlara ( Biometrik ) uygun (yüz görünür), son 6 ay içinde çekilmiş yeni olması önerilir, arka planı beyaz fonlu iki (2) vesikalık fotoğraf

5- Gidiş amacı ve planlanan durumu anlatan detaylı bir dilekçe. Fransa resmi dillerinden birine tercüme edilmesi gerekmektedir.

6- Avrupa veya AEA vatandaşlarının vatandaşlıklarını kanıtlayan belgeler: resmi kimlik olabilir, Ülke pasaportu, yetkili diplomatik veya konsolosluk temsilciliği onayı olması gerekmektedir.

7- Siz ve Fransa’ da bulunan kişi arasındaki akrabalık derecesi: Evlilik belgesi, aile cüzdanı, aile nüfus kayıt örneği.

8- Ebeveynleriyle birlikte seyahat etmiyorsa, ebeveynlerinin noter tasdikli izin belgesi (Muvaffakatname)
Muvaffakatnamede, çocuğun seyahat tarihleri, kalacağı yer, adres, ve varsa refakat edecek kişinin bilgileri açık ve ayrıntılı bir şekilde belirtilmiş olmalıdır.

Önemli Not: Fransa aile birleşimi vizesine başvuru yapabilmeniz için, bu evrakları toparlamadan önce zorunlu koşulan dil kursuna gidilerek gerekli kurs sertifikalarının alınması mecburi ve çok önemlidir.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.