Almanya, İtalya ile sığınmacıların ‘Geri Kabulü’ için anlaşma Sağladı

Fransa’da Le Pen’in partisine 1 milyon euro ceza Şoku

Sırbistan Cumhurbaşkanı orduya teyakkuz emri verdi

Fransa Konsolosluğu İstanbul

Almanya Öğrenci vizesi gerekli evraklar

Almanya, Öğrenci Vizesi 9 Kasım, 16:39'de eklendi

Almanya Öğrenci vizesi gerekli evraklar

Almanya Öğrenci vizesi gerekli evraklar, Almanya devleti genelde mülteci öğrenciler tarafından çok tercih edilen bir ülke olmasından dolayı. Son zamanlar Alman konsoloslukları, vize için işlemleri biraz daha zorlaştırdılar. Bunun sebebi ise, Almanya’ ya öğrenci olarak gelen gençlerin, okul bittikten sonra ya evlenerek yada çalışma iznine başvuru yaparak o devlete yerleşmektir. Bundan dolayı artık öğrenci vizelerinde de biraz zorluklar yaşanmaktadır. Bizler sizler için, öğrenci vizesi için gerekli evrakların neler olduğunu araştırdık ve aşağıda temin edebilirsiniz.

Almanya Öğrenci vizesi Kısa Süreli Kalış İçin Gerekli Evraklar

  • En az 12 ay geçerli süresi bulunan pasaportunuz. Eğer var ise eski pasaportlarınızı da dosyaya eklemeniz daha faydalı olacaktır.
  • Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş, vize başvuru formu ve Beyanname.
  • 3 adet biometrik Fotoğraf, son 6 ay içerisinde çekilmesi şarttır. Arka fonun beyaz olması gerekmektedir.
  • Vize ücreti
  • Almanya’da gideceğiniz eğitim kurumu tarafından hazırlanmış, en az 20 saatlik haftalık ders programı. Aynı zamanda okulun kabul belgesi.
  • Tam vukaatlı nüfus kayıt örneği, tüm eş, boşanmalar, anne, baba ve tüm kardeşlerin yer alması gerekmektedir.
  • Avrupa ülkeleri için, yani tüm Schengen ülkelerini kapsayan bir sağlık sigrotası (En az 30.000 Euro Teminat olması lazım)
  • Dil eğitimine başladığınıza dair evraklar, yada herhangi bir kurstan mezun olduysanız Kurs seviyenizi belirten evrak. Bu evrakların asıllarını ve fotokopilerini dosyanıza eklemeniz gerekmektedir.
  • Halen öğrenciliğiniz devam ediyorsa, okulunuzdan alınacak öğrenci belgesi ve not çizelgesi. Okul bitti ise eğer, mezuniyet belgeniz yani diplomanızın aslı ve kopyası.
  • Almanya’da yaşayacağınız süre boyunca, oradaki geçiminizi ve masraflarınızı karşılayabileceğinizi, ispat eden evraklar ve asılları.
  • Başvuru yapan kişi Erkek ise, askerlik durumunu gösteren belge.
  • Henüz 18 yaşını doldurmamış öğrenciler için:

– Her iki ebeveyn tarafından imzalanmış, yada velayet sahibi olan kişi tarafından. Noter huzurunda verilmiş bir Muafakatname aslı ve kopyası.

– Öğrencinin Aile bireyleri tarafından, öğrencinin oradaki masraflarını karşılayacağına dair belge.

Almanya Öğrenci vizesi Uzun Süreli Kalış İçin Gerekli Evraklar (3 Aydan Uzun Süreli Eğitim)

Bu seçenekte, ilk seçenekle gerekli evraklar hemen hemen aynıdır. Farklı olan bir kaç evrağı da ekleyeceğim.

  • Gideceğiniz okuldan alınmış, haftalık en az 18 saatlik ders programı ve kabul belgesi. Aslı ve fotokopisi.
  • Türkiye’ deki diplomanızın Aslı ile noter huzurlu tercümesi ve kopyası.
  • Almanca Kursundan alınmış, dil seviyenizi ölçen bir belge.
  • Öğrencinin ailesi tarafından hazırlanmış, aylık 643 Euro eğitim süresini kapsayan tahütname. Yada Almanya bankalarından birinden blokeli hesap.

 

Önemli Not: Üniversiteye gidecek olan öğrenciler için ek evraklar talep edilmektedir. Lütfen başvuru kurumu, yada konsolosluk aracılığı ile net bilgi alınız. 

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.