Fransa Konsolosluğu Ankara

Belçika İstanbul Konsolosluğu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Belçika Başbakanı Michel ile görüşme Sağladı

Afganistan Telefon Kodu

Almanya aile birleşimi vizesi gerekli evraklar

Aile Birleşimi, Almanya 10 Ekim, 20:07'de eklendi

Almanya aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar

Almanya aile birleşimi vizesi gerekli evraklar Aşağıda yazılı olan evrakların hem asılları eğer ki mümkünse 2 şer tane asıl ve 2 şer tane fotokopi olacak şekilde hazırlayın. Evrakların fazla olması sizin avantajınızadır.

1.    Tamamen eksiksiz olarak Almanca doldurulmuş, başvuru sahibinin imzasının olduğu iki adet başvuru formu + İkamet Kanunu`nun 55. maddesine göre ek bilgi.

2.    Almanya Aile birleşimi vizesi için başvuracak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
3.    Üzerinde oynama yapılmamış Rütüş olmayan 3 adet Biometrik fotoğraf ve 6 aydan eski olmamalıdır.

4.    En az 1 yıl geçerli olması şartı ile Türkiye pasaportu. Önerimiz 10 yıllık olarak almanız sizin için bir avantaj olacaktır.

5.    Nüfustan Alınacak Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B). Evlendiğiniz kişi Türk yada yabancı uyruklu olması farketmez. Eşinize ait bilgilerde Formül B kağıdında olması gerekmektedir.

6.    Evlenmeyi yaptığınız makamdan alabilirsiniz. Uluslar arası evlendirme kimliğiniz.

 7.    Nüfustan alınacak Tam  Vukuatlı nüfus kayıt örneği, her iki eş içinde alınması gerekmektedir.  Alman eş daha önce Türjk vatandaşı ise onun içinde geçerli olacak şekilde bu evrakların alınması gerekmektedir. Tam Vukuatlı olarak alınan nüfus kayıt örneğinde, düşünceler kısmı boş olmamalıdır.  Anne, baba, kardeşler, daha önce yapılan boşanmalar, çocuklar hepsinin görünmesi gerekmektedir.

8.   16 yaşında, yani reşit olmadan evlenen kişilerde, evlenmelerine dair sorun olmadığına dair mahkeme kararı. Bu kararın yeminli tercümanda Almancaya tercüme edilerek noter tastikli yapılması gerekmektedir. 17 yaşında evlelenler içinde Anne ve babaların muvafakati yani izin belgeleri olması gerekmektedir. Aynı şekilde bu izin belgesinin de Almancaya tercüme edilerek noter tastiği olması gerekmektedir.

9.    Eğer ki evlenilen eş Alman vatandaşı ise daha önceden Türk vatandaşlığı almadıysa. Alman vatandaşı olan eş doğum belgesini ibraz etmelidir.  Almanca ismi (Geburtsurkunde)

10.    Eşlerden yani evlenen iki taraf içinde, daha önceden yaptıkları evliliklerin boşanma kararlarını almaları gerekmektedir. Önemli kısım kesinleşme şerhinin olması gerekmektedir bu kararlarda. Bu kararlarda aynı şekilde Almancaya tercüme edilmesi gerekmektedir. Daha önceki eşler vefat etti ise ölüm belgeleri alınması gerekmektedir.

11.    Almanya’da yaşamakta olan Türk vatandaşı için oturum izninin fotokopisi. Eğer ki eşin Alman vatandaşı ise vatandaşlık (Kimlik) Fotokopisi yada pasaport fotokopisi.

12.   Almanya aile birleşimi vizesi için istenen  A1 düzeyinde temel Almanca  bilgisine sahip olunduğuna dair sınav sonucu alınan sertifika, (Bu sertifika  Goethe Enstitüsü, Telc GmbH, ÖSD gibi kurumların yaptığı sınav sonucunda alınır.)

13.    Eğer ki daha önceden kullandığınız Pasaportlar Varsa eski pasaportlar/ Eski pasaportların olmaması yada kaybolması durumunda emniyet genel müdürlüğünden temin ediniz.

Beraber gidecek bebekler-çocuklar için de bir dosya hazırlanmalıdır.

Nikâh Almanya`da yapılacaksa vize başvurusu için ilaveten aşağıdaki belgeler de gerekmektedir.

•    Her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt örneği (Formül A)
•    Her iki eşe ait uluslararası evlenme ehliyet belgesi veya Almanya`daki evlendirme memurluğundan evlilik başvurusunun yapıldığına dair teyit

Konsolosluk gerek görürse başka belgeler de isteyebilir.
Yabancılar Dairesi, Almanya’da yaşayan eşten ayrıca maaş bordrosu (3 ya da 6 aylık) ve yeterli büyüklükte evi gösterir belge talep eder.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.